Dé Mediastad van Nederland krijgt een boek

Foto: Flickr

Mediastad Hilversum krijg in 2017 een geschreven ode in de vorm van een boek van de hand van freelance journalist Peter Schavemaker. Honderd jaar omroepgeschiedenis komt aan bod.

De Mediastad is in 2018 precies honderd jaar een begrip. In dat jaar werd de NSF (Nederlandse Seintoestellen Fabriek) opgericht. In 1924 vond de eerste radio-uitzending plaats en in 1951 was de eerste tv-uitzending een feit. Hilversum is voor een groot deel afhankelijk van het stempel. Complete straten bieden woonruimte aan omroepmedewerkers, winkels en bedrijven boeren goed vanwege het Mediapark en verschillende programma’s worden in de binnenstad opgenomen.

Auteur Peter Schavemaker kent Hilversum als geen ander. Hij groeide er op en had er al snel baantjes in de mediawereld. Later werkte hij voor de KRO, RTL en de NCRV. Als freelancer schrijft hij onder andere voor Blendle, De Telegraaf, AD en HUMO. Ook een aantal regionale bladen ontkomen niet aan de pen van Schavemaker.

Het boek Mediastad Hilversum gaat 19,99 euro kosten en zal een voorwoord van de huidige burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes bevatten.

 

Reacties