Waarom de putdeksels niet pimpen in Hilversum?

Putdeksel Dortmund
Foto: Pixabay

Het gaat financieel goed met Hilversum. Daarom mag er volgens de Hilversumse Tina Reinders best worden gedacht aan het verfraaien van de stad. Om te beginnen bij de putdeksels.

“Schulden worden afgelost en er komt zelfs geld beschikbaar voor de restauratie van gevels in de binnenstad”, zegt zij. “Vandaar dat ik mij nu eindelijk tot u durf te wenden met een zaak die mij al jarenlang stoort in Hilversum. Iets wat zo vréselijk lelijk en onverzorgd is en slechts zo weinig hoeft te kosten om mooi te worden.”

Voorbeelden heeft de Hilversumse te over. “Het is u waarschijnlijk niet eerder opgevallen, maar kijkt u eens naar de putdeksels midden op de Groest. Bij het zien van die putdeksels schaamt u zich waarschijnlijk de ogen uit het hoofd. Dit is uw en mijn Hilversum”, vertelt zij stellig.

Putdeksel Groest

Reinders laat meteen een aantal voorbeelden zien van hoe het ook kan. “In Dortmund bijvoorbeeld. Of wat dacht u van Bremen? Waar niet alleen het stadswapen in de putdeksels verwerkt is, maar waar sommige putdeksels dienst doen als toeristische gids: Je gooit een muntje in het putdeksel en een bandje met uitleg over de omgeving begint te praten. Maar dat zijn allemaal buitenlandse putdeksels, hoor ik u roepen. Ja, dat klopt. Nederland loopt hierin heel erg ver achter op de buurlanden. Nou ja, heel ver op zo’n beetje álle landen.

Putdeksel Dortmund
Putdeksel Dortmund
Putdeksel Bremen
Bremen
Putdeksel in Riga
Riga, Letland
Putdeksel in Nagoya
Nagoya, Japan
Putdeksel in Ketchum
Ketchum, Idaho, USA

Reacties