Niet meer dan 600 vluchtelingen op Crailo

Foto: gooisemeren.nl

De kogel is door de kerk; op Crailo komen niet meer dan zeshonderd vluchtelingen. Dit is de helft van het aanvankelijke aantal.

De vluchtelingen worden opgedeeld in groepen van honderd zodat ze beter te managen zijn. Volgens de Gooise burgemeesters blijft de mens centraal staan bij deze hoeveelheden. Sinds oktober zijn er al zo’n honderd vluchtelingen op Crailo aanwezig. Daar komen er dus nog vijfhonderd bij.

Het Centraal Orgaan Opvang (COA) Asielzoekers maakt vanaf 1 mei de dienst uit en dan komen de eerste driehonderd vluchtelingen bij de groep van honderd. In 2017 zijn ze er waarschijnlijk alle zeshonderd, maar Crailo is in de huidige staat niet in staat ze allemaal op te vangen. Dit betekent dat er gebouwd zal moeten worden. Wat er ook gaat komen, het COA levert na tien jaar de grond weer op aan het Goois Natuurreservaat.

De gemeente Hilversum houdt de komende weken drie rondetafelgesprekken met de inwoners van de stad over de opvang van de vluchtelingen op Crailo.

Reacties