Primeur: Eerste e-sports competitie gaat naar Hilversum

Foto: Wikimedia

e-Sports is een tak van sport die tegenwoordig zeer serieus wordt genomen. Het is voor de Mediastad dan ook groot nieuws dat de eerste competitie voor studenten in de Vue bioscoop wordt gehouden.

De keuze voor Hilversum was een voor de hand liggende, vooral door de aanwezigheid van toonaangevende media- en digitale bedrijven als Spil Games en Mediamonks én door de centrale ligging van de stad. Dat de sport serieus genomen wordt, valt op te maken uit het feit dat FOX Sports, Twitch en YouTube de competitie live uitzendt.

Professioneel gamen vindt zijn oorsprong in Azie, waar er miljoenen mee kan worden verdiend. De officiele status als sport is nog niet bereikt, maar er gaan steeds meer stemmen op om die titel te vergeven.

 

Reacties