Hilversumse wethouder gaat op pad met de Vliegende Brigade

Foto: Wikimedia

De Hilversumse wethouder Floris Voorink begeeft zich graag tussen de mensen en ging daarom met de Vliegende Brigade een dagje op stap. In zijn blog op de site van de gemeente Hilversum vertelt hij hoe dat ging.

In zijn blog schrijft hij wat die Vliegende Brigade precies inhoudt: “Om de week trekken twee ambtenaren en een politieagent er samen op uit om de nimmer opdrogende stroom suggesties, klachten en aanvragen te bekijken. Mag mevrouw X haar uitrit verbreden? Kan de gemeente iets doen aan het parkeren op de hoeken bij het kruispunt? Waarom staat er geen 30km bordje meer aan het begin van onze straat? Kunt u iets doen aan de spookfietsers? Ze bekijken de situatie, en waar nodig nemen ze direct actie. Iedereen die een klacht of vraag indient krijgt daarna een reactie.”

Ze kregen niet alleen vragen over het verkeer. “Omdat we in een politieauto reden, werden we diverse keren ook nog aangesproken over andere zaken. Een verwarde vrouw voelde zich achtervolgd, en een jong ventje wilde weten of die meneer op de achterbank (ik dus) een echte boef was, hetgeen de mannen natuurlijk direct konden beamen.”

Lees hier de complete blog van Voorink.

Reacties