Hier vind je de duurste huizen van Nederland

Foto: Google Maps

In Wassenaar ligt de duurste straat van Nederland en ’t Gooi staat op plek drie met huizen met het hoogste gemiddelde van miljoenenwoningen. Dit blijkt uit onderzoek van woningmarktonderzoeker Calcasa.

Zoek je rijke buren, ga dan in de Konijnenlaan in Wassenaar wonen. De gemiddelde prijs van een stulpje is daar 2,35 miljoen euro. Het is echter niet de straat waar de mééste miljoenenwoningen staan. Die staan namelijk in de Wassenaarse Bloemcamplaan. Bijna alle woningen zijn daar minstens 1 miljoen euro waard.

Er zijn in Nederland om precies te zijn 39.300 woningen die een miljoen of meer kosten. De meesten daarvan bevinden zich in onze hoofdstad en dan vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid.

De gemiddelde waarde van die zogenoemde miljoenenwoningen ligt het hoogst in Haarlem en de agglomeratie ‘s-Gravenhage: 1.41 miljoen euro. De Gooi- en Vechtstreek volgt deze twee op de voet met een gemiddelde woningwaarde van 1.39 miljoen. Niet verkeerd om te wonen dus.

Reacties