Directeur Singer Laren: ‘Je zit bij ons altijd first class’

Foto: YouTube

Evert van Os, directeur van Singer Laren, vertelt in een interview met Greater Venues alles over de verbouwing van de parel van Laren. Tot en met de beenruimte aan toe.

Van Os vertelt dat er de keuze was tussen nieuwbouw en grondige renovatie. Door particuliere donatie die een uniek bedrag van 11 miljoen euro (het totale bedrag is 15,8 miljoen euro) bedragen is er voor nieuwbouw gekozen.

Waar het theater, de villa en het museum in het oude gebouw met een gang werden verbonden, komen ze in het nieuwe gebouw allemaal bij elkaar. Er is gekozen voor veel glas en licht. Ook de beeldentuin komt er beter uit: “Verder willen we onze  beeldentuin laten zien, want die was vanaf de buitenkant een verborgen oase. Door de glazen wanden bij de nieuwe entree zie je de beeldentuin ook al aan de voorkant”, zegt Van Os.

Een mooi extraatje is een heuse daktuin. Van Os: “Het gebouw krijgt een grote daktuin, die aan de buitenkant al wat groen laat zien van de wereld achter de muren. De beeldentuin en daktuin worden helemaal opnieuw aangelegd en zijn ontworpen door Piet Oudolf, de internationaal beroemde landschapsarchitect.”

De theaterzaal krijgt een balkon, waardoor de capaciteit aangepast kan worden. De zaal kent 240 stoelen en het balkon 160. Dat is een groot voordeel volgens Van Os: “Je kunt het balkon dan gewoon niet inzetten, en dan zit je niet met een halflege zaal.”

Laarders hoeven niet bang te zijn dat de nieuwbouw af doet aan de uitstraling. “Het wordt een hele chique zaal, die qua uitstraling goed bij ons past. De stoelen krijgen trouwens heel veel beenruimte, 105 centimeter. Je zit altijd first class”, zegt de directeur.

Lees hier het complete interview.

Reacties