Pas op! Blauwalg in Huizen

Foto: Wikimedia

Blauwalg heeft toegeslagen in Huizen, dat maakte de Gemeente Huizen maandag bekend. Het geldt voor het strand bij de Zomerkade en ter hoogte van het Harderwijkerzand.

Op het strand staan gele waarschuwingsboren om de bezoekers er op attent te maken. Zwemmen mag wel bij de Zomerkade, maar is op eigen risico.

Op zqwemwater.nl staat de volgende algemene waarschuwing voor blauwalg: Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche (douchen is altijd een goed idee na zwemmen in oppervlaktewater).

Reacties