Voetbal in het Gooi: een overzicht van alle clubs

Foto:

Voetbal is de populairste sport van het land en ook in het Gooi geniet het enorme populariteit. Daarom maakten wij een overzicht van alle clubs in de regio.

Het Gooi kent als het om voetbal gaat enkele roemruchte clubs. FC Hilversum speelde bijvoorbeeld van 1955 tot en met 1968 betaald voetbal. Of SV Huizen dat tweemaal algeheel amateurkampioen van Nederland werd.

Het kan een flinke klus zijn om uit te zoeken wat de meest geschikte voetbalclub voor je kind kan zijn. Daarom hebben wij ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Scheelt weer een rondje Googlen. We hebben alleen clubs meegenomen die in Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren en Naarden spelen.

Blaricum

BVV ’31 is de enige voetbalclub in Blaricum en speelt op Sportpark Oostermeent. Het eerste elftal komt uit in de Vierde klasse zaterdag.

Bussum

In Bussum zitten maar liefst drie clubs waar je je kind op voetbal kunt doen. BSV Allen Weerbaar speelt op Sportvallei Zanderijweg en het hoogste elftal komt uit in de Vierde klasse zondag.

BFC is de jongste club in Bussum (al werd het in 1920 opgericht) en de leden spelen op Sportpark Meerweg. De club heeft op technisch gebied een samenwerking met Ajax. Het eerste elftal speelt z’n wedstrijden in de Vierde klasse zaterdag.

De derde Bussumse vereniging waar wordt gevoetbald is SDO en het doet dat bij Sportpark De Kuil. SDO loopt voorop met meisjesvoetbal en G-voetbal. Het eerste elftal speelt op redelijk hoog amateurniveau; de Zondag Hoofdklasse A.

Hilversum

De gemeente met de meeste inwoners kent ook het grootst aantal voetbalclubs, namelijk vijf. FC Hilversum is één van de bekendste clubs in de omgeving en speelt voetbal op Sportpark Crailo. Het eerste elftal speelt wat lager dan in het verleden, in de Derde Klasse C zaterdag.

VV Altius speelt voetbal sinds 1931 en doet dat op Sportpark Berestein. Net als FC Hilversum speelt het eerste elftal van de club in de Derde Klasse zaterdag.

Net als Altius voetbalt SV Olympia ’25 op Sportpark Berestein. Het eerste elftal van de club, doet dat echter niet op hetzelfde niveau. Zij voetballen in de Vierde klasse zaterdag.

De tweede club uit Hilversum die in het betaalde voetbal uitkwam is SC ’t Gooi. dat avontuur duurde tot 1971. Het speelt zijn wedstrijden eveneens op Sportpark Berestein, maar wel afzonderlijk van de andere clubs. Het eerste elftal komt tegenwoordig uit in de Vierde klasse zaterdag.

HSV Wasmeer is in 1995 ontstaan uit een fusie van twee clubs. De thuisbasis van de vereniging is Sportpark Anna’s Hoeve. Wasmeer heeft twee eerste elftallen en die spelen voetbal in de Vierde klasse zaterdag en de Derde klasse zondag.

Huizen

Vaak wordt gedacht dat Huizen twee clubs heeft, maar het telt er toch echt drie. Die derde is AH ’78. Sportpark Stadspark is de thuisbasis van de club en het eerste elftal speelt derde klasse zaterdag.

Eén van de twee bekendste clubs in Huizen is HSV De Zuidvogels. er heerst een gezonde rivaliteit tussen de club en SV Huizen. het speelt zijn wedstrijden op Sportpark De Wolfskamer. Het eerste elftal speelt voetbal op aardig niveau. Het komt namelijk uit in de Eerste klasse zaterdag.

SV Huizen is één van de succesvolste clubs van het Gooi met twee algehele amateurtitels. Huizen speelt net als rivaal Zuidvogels op Sportpark De Wolfskamer. Het eerste elftal komt uit in de nieuwe Derde Divisie, twee niveau’s onder betaald voetbal.

Laren

Er was een tijd dat Laren twee clubs kende in LVV en LFC. In 1999 fuseerde de twee clubs echter en vormen sindsdien SV Laren ’99. De thuisbasis van de club is Sportpark Laarder Engh en het eerste elftal speelt in de Derde klasse zondag.

Naarden

De enige voetbalclub in Naarden is NVC. De fusieclub speelt wedstrijden op Gemeentelijk Sportpark Naarden en kent twee eerste elftallen. Die spelen Vierde klasse zaterdag en tweede klasse zondag.

Reacties