Overzicht: Dit zijn alle koopzondagen in Hilversum 2017

Koopzondagen Hilversum 2017
Foto: Pixabay

De gemeente Hilversum telt dit jaar meer koopzondagen dan in 2016. Waren het er vorig jaar nog achttien, in 2017 zijn het er maar liefst 22. Benieuwd wanneer? Check het overzicht hieronder.

Meer koopzondagen

De binnenstad van Hilversum is maar liefst 22 keer open op zondag in 2017. Daar komt nog eens bij dat op drie zondagen de winkels in het centrum niet open zijn, maar in de overige wijken wel. Op elf van de 22 koopzondagen zijn dan weer alleen de winkels in het centrum open. Hoewel de winkels op de geselecteerde koopzondagen allemaal open mogen zijn, hoeft dit niet. Het gros van de winkeliers houdt openingstijden aan van 12.00 uur ’s middags tot 17.00 uur.

Grenzen

Om verschil tussen de binnenstad en de overige wijken te maken heeft de gemeente Hilversum grenzen gedefinieerd. De binnenstad wordt begrensd door Melkpad, Naarderstraat, Koninginneweg, het station, Prins Bernardstraat, Schapenkamp, Achterom, Koningsstraat, Havenstraat, Elleboogstraat, Valkenhoflaan, P.C Hooftweg, Albertus Perkstraat en de ‘s-Gravelandseweg.

Parkeren

Wat ook handig is om te weten: op normale zon- en feestdagen mag je gratis parkeren in Hilversum, maar op koopzondagen kost parkeren wél geld. Een overzicht met de parkeertarieven kun je vinden op de website van de gemeente. Bekijk het onderstaande overzicht zodat je nooit meer vergeet wanneer je in de Mediastad kunt shoppen op zondag.

Overzicht koopzondagen Hilversum 2017

29 januari (hele gemeente)
26 februari (hele gemeente)
26 maart (hele gemeente)
9 april (overige wijken)
17 april (alleen de binnenstad)
30 april (alleen de binnenstad)
7 mei (overige wijken)
28 mei (alleen de binnenstad)
5 juni (alleen de binnenstad)
25 juni (alleen de binnenstad)
30 juli (alleen de binnenstad)
27 augustus (alleen de binnenstad)
10 september (alleen de binnenstad)
17 september (overige wijken)
24 september (alleen de binnenstad)
29 oktober (alleen de binnenstad)
5 november (hele gemeente)
12 november (hele gemeente)
19 november (hele gemeente)
26 november (hele gemeente)
3 december (hele gemeente)
10 december (hele gemeente)
17 december (hele gemeente)
24 december (hele gemeente)
31 december (alleen de binnenstad)

Wil je ook weten wanneer de koopzondagen in de rest van het Gooi zijn dit jaar? Binnenkort komen we met een compleet overzicht van alle Gooise gemeentes. Houdt Gooisch Nieuws in de gaten.

Reacties