Overzicht: koopzondag in Bussum in 2017

Foto: Pixabay

In de gemeente Gooise Meren is het in 2017 iedere zondag koopzondag. Dat geldt dus ook voor Bussum. Winkeliers krijgen zelf de keuze of ze op zondag hun deuren openen.

Sinds de samenvoeging van de drie gemeentes Bussum, Naarden en Muiden tot Gooise Meren is er op veel vlakken een eenduidig beleid. Zo ook op het gebied van winkeltijden. In alledrie de gemeentes mogen de winkels iedere zondag open zijn.

Niet verplicht

Dat winkeliers hun deuren iedere zondag mogen openen betekent niet dat ze dat ook daadwerkelijk doen. Het is namelijk niet verplicht om mee te doen aan een koopzondag. De ervaring wijst uit dat in Bussum de winkels dat minder vaak doen dan in Naarden en Muiden.

Openingstijden

Als de winkels wel open zijn, dan hanteert de gemeente vaste openingstijden. Op koopzondag (en feestdagen) kun je tussen 12.00 uur ’s middags en 18.00 uur ’s avonds naar hartelust winkelen. Maar ook hier geldt weer dat die tijden niet verplicht zijn. Een winkelier mag zijn deuren ook later openen en / of eerder sluiten. Eerder dan het middaguur openen of later dan zes uur sluiten is dan wel weer verboden.

Afspraken

Bussumse ondernemers spreken met elkaar af wanneer ze met zoveel mogelijk winkeliers open zijn op zondag. Het is voor de bezoeker fijn als ze weten welke zondagen de winkeliers collectief open zijn. Winkels in Bussum zijn iedere eerste zondag van de maandag sowieso open.

Parkeren

Een mooi voordeel van winkelen op zondag in Bussum in 2017 is dat parkeren gratis is. Meer informatie over parkeren vind je op de website van de gemeente Gooise Meren. Er zijn ook parkeergarages (vijf stuks zelfs), maar die zijn niet gratis.

Opzoeken

Omdat winkeliers in Bussum zelf mogen weten of ze open zijn op koopzondag in 2017, is het verstandig om de openingstijden van de winkels die u wilt bezoeken van te voren op te zoeken. Zo is de Hema bijvoorbeeld iedere zondag open, maar de Bruna (meestal) niet.

Supermarkten hebben weer hun eigen beleid, dat los staat van dat van de reguliere koopzondag. Kijk bijvoorbeeld hier voor de openingstijden van de Albert Heijn en hier voor die van de Jumbo.

Reacties