Larense wethouder wil toerisme in Gooi boost geven

Foto: Flickr

Coördinerend wethouder voor toerisme en recreatie Tijmen Smit heeft het Gooi veel terrein te winnen op het gebied van toerisme. Omringende gemeentes doen het beter dan het Gooi, dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Het toerisme groeit in het Gooi, maar niet hard en bij omringende gemeenten liggen de cijfers veel hoger. “Mij gaat het er om dat ie­der­een er­van door­dron­gen blijft dat dit the­ma reu­ze ur­gent is. We ha­len al­les uit de kast”, zegt Smit.

Toeristische specialisten

Om het toerisme een boost te geven, haalt de regio toeristische specialisten in huis. Ook worden toeristische instellingen uitgedaagd om de samenwerking aan te gaan. Smit: “Laatst was hier Mi­chael Huij­ser nog, die re­cen­te­lijk di­rec­teur is ge­wor­den van het Na­ti­o­naal Scheep­vaart­mu­se­um. Hij heeft daar­voor het Rem­brandthuis tot een suc­ces ge­maakt.”

Gooise trekpleisters

De grote Gooise trekpleisters zijn volgens Smit op twee vingers te tellen. “Kijk, men­sen ken­nen na­tuur­lijk Sin­ger Mu­se­um. Daar gaan ze voor naar La­ren. En voor Beeld en Ge­luid gaan ze naar Hil­ver­sum. Maar daar­na gaan ze weer naar huis. Ze moe­ten er van door­dron­gen ra­ken dat ze in het Gooi zijn en dat daar nog van al­les is te doen.”

Reacties