Dit zijn de werkloosheidcijfers in het Gooi

Foto: Flickr

In bijna heel Nederland zijn de werkloosheidcijfers gedaald, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zo staat het Gooi er voor.

De werkloosheid is in de meeste leeftijdsgroepen gedaald. Er is echter een uitzondering: de jeugdwerkloosheid is in veel grote gemeentes gestegen. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn meer jongeren tussen de 15 en 25 jaar werkloos. Utrecht is de enige uitzondering in de Randstad. Daar nam de werkloosheid met maar liefst 16 procent af ten opzichte van 2015.

Gooise Meren

In het Gooi gaat het grotendeels goed met de werkloosheidcijfers. In Gooise Meren bijvoorbeeld is de jeugdwerkloosheid afgenomen met 9,3 procent tot 9,8 procent. In de categorie 25 – 45 jaar vond er een nog grotere daling plaats: slechts 3,9 procent is nog werkloos (daling van 20,4 procent). Ook onder de 45 tot 75-jarigen zijn minder werklozen: nog maar 4,8 procent zit zonder baan, na een daling van 14,3 procent.

Hilversum

Hilversum hoort bij de gemeentes waar de jeugdwerkloosheid is gestegen: met 3,8 procent tot 10,8 procent. In de categorie 25 tot 45 jarigen kan het betere cijfers overleggen. Het werkloosheidspercentage is met maar liefst 25 procent gedaald tot 4,2 procent. Ook onder de 45 tot 75 jarigen bevinden zich minder werklozen in Hilversum: 5,4 procent (een daling van 11,5 procent).

Andere gemeentes

Wil je weten hoe het in de overige Gooise gemeentes zit? Kijk dan hier.

Reacties