Venten aan banden gelegd in centrum Hilversum

Foto: Wikimedia

Steeds meer mensen ervaren het als hinderlijk: verkopers die je op straat een abonnement willen verkopen. Gemeente Hilversum heeft daar nu deels een einde aan gemaakt. Dat meldt HilversumsNieuws.

Het aansmeren van producten op straat, ook wel venten genoemd, mag vanaf heden alleen nog maar op bepaalde dagen in Hilversum. Op de Leeuwenstraat, de Groest, de Kerkstraat, het Wagenmakersplein, de Zeedijk, de Kerkbrink, de Schoutenstraat en het Keiplein is het vanaf heden verboden op de volgende dagen: woensdag van 12 tot 18 uur, donderdag van 12 tot 21 uur, vrijdag van 12 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 18 uur.

Broertjes

Het college van burgemeesters en wethouders heeft de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast. Saillant detail is dat burgemeester Pieter Broertjes tegen heeft gestemd. Het besluit is genomen omdat ondernemers en het winkelende publiek zich vaak ergert aan de verkooppraktijken.

Reacties

Cookieinstellingen