Gooische Run stopt wegens geldgebrek

Foto: Pixabay

De Gooische Run gaat dit jaar niet door. De organisatie kampt met geldgebrek, dat meldt de Gooi- en Eemlander.

De stich­ting ‘At­le­tiek Eve­ne­men­ten Hil­ver­sum organiseert de run jaarlijks, maar krijgt dit jaar geen subsidie van de BEL-gemeenten. Eerder kregen ze nog een bedrag van 5000 euro.

Plein 1945

Normaal gesproken start de Gooische Run op Plein 1945, maar ook dat was dit jaar niet mogelijk. de Larense wethouder Tijmen Smit is verrast: “We wil­den Plein 1945 ont­zien en Bla­ri­cum was een goed al­ter­na­tief.”

Sprankje hoop

Er is nog een klein sprankje hoop voor liefhebbers van de run: “Als een an­de­re or­ga­ni­sa­tie dit spor­tie­ve eve­ne­ment wil voort­zet­ten, staan we daar als ge­meen­te po­si­tief te­gen­over”, aldus Smit tegenover G&E.

Reacties