Amper plek voor fietsers in nieuw plan Koninginneweg

Foto: Pixlr

De gemeente Hilversum heeft plannen klaarliggen voor tweerichtingsverkeer op de Koninginneweg. De lokale afdeling van de Fietsersbond is het daar niet mee eens.

Volgens de Fietsersbond is er veel te weinig ruimte op de Koninginneweg om de plannen door te voeren. Er is straks nog maar 2,5 meter over, waar 4 meter gewenst is. 3 meter is normaal gesproken de absolute ondergrens.

Bakfietsen

De Fietsersbond heeft daarin niet eens het grovere geschut meegerekend, zoals bakfietsen en scootmobielen, die ook van de fietspaden gebruik maken.

Inloopbijeenkomst

Op een onlangs gehouden inloopbijeenkomst deed de gemeente Hilversum een aantal scenario’s uit de doeken. Het wil naast de Koninginneweg ook Schapenkamp tweerichtingsverkeer maken. De gemeente hoopt vooral op betere doorstroming van het verkeer.

 

Reacties