Karel Doormanlaan opent eigen buurttuin

Foto: PIxabay

Wijkwethouder Gerben Struik opent zaterdag 1 april een nieuwe buurttuin op de hoek Karel Doormanlaan / Witte de Withlaan in Bussum. De gemeente Gooise Meren en de buurtbewoners gaan de buurttuin samen beheren.

De bewoners waren niet blij met het grasveld dat er lag en besloten naar de gemeente te stappen. De gemeente stond welwillend tegenover opknappen, mits de bewoners zelf zouden helpen met het opknappen en beheren.

Verantwoordelijkheid

Nu de tuin er ligt, nemen de bewoners de verantwoordelijkheid over. De gemeente is nog wel beschikbaar voor advies.

Kruiden

Er komt een zelf aangelegde kruidenspiraal, waaruit iedereen uit de buurt kruiden kan plukken. Daarnaast is de tuin voorzien van houtsnippers en borders met planten die vlinders en insecten aantrekken, zoals Salvia, Asters en Sedum.

Reacties