Wereldtentoonstelling Elephant Parade strijkt neer in Laren

Foto: Elephant Parade / Singer

De wereldberoemde tentoonstelling Elephant Parade viert haar 10-jarig jubileum deze zomer in Laren in samenwerking met Singer Laren en Gooisch Blad. De Elephant Parade zet zich in voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant.

Vanaf 18 juni tot half september veroveren tientallen olifantenbeelden het straatbeeld van Laren. Ze vormen een openluchttentoonstelling. Speciaal voor dit jubileum worden tien kunstenaars en artiesten gevraagd om een nieuwe olifant te maken.

Beeldentuin

De parade start op de Brink om via de Naarderstraat en de nieuwe entree van Singer Laren in haar beeldentuin te eindigen. De beeldentuin van Singer Laren is vanaf de zomer gratis toegankelijk.

Wereldsteden

Elephant Parade organiseert meerdere keren per jaar de grootste openlucht tentoonstelling van olifantenbeelden ter wereld. De levensgrote sculpturen worden getoond in wereldsteden zoals Amsterdam, Londen, Singapore en Bangkok.

Tekst loopt door onder de foto

Elephant Parade Laren Gooisch Blad

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Elk olifantenbeeld dat deel uitmaakt van een expositie is een uniek kunstwerk, gecreëerd door artiesten en kunstenaars. Tommy Hilfiger, Paul Smith, Hardwell, Katy Perry, Diane Von Furstenberg, Jan des Bouvrie, Ans Markus en vele anderen hebben er eentje gemaakt.

Christie’s

Na afloop van de tentoonstelling worden de olifanten in het nieuwe theater van Singer Laren geveild onder leiding van veilinghuis Christie’s.

Reacties