Buurt wil groot trampolinepark in Clemenskerk tegenhouden

Foto: Wikimedia

De Stichting Vrienden van de Clemenskerk en buurtbewoners zijn tegen de komst van een trampolinepark in de leegstaande Clemenskerk. Zij laten weten dat de vergunningaanvraag in hun ogen niet klopt.

Als het aan ondernemer Saskia de Wit (Flight Deck 53) en VVD-wethouder Floris Voorink ligt, komt er in de Clemenskerk aan de Bosdrift in Hilversum een indoor trampolinepark. Dit plan ligt er al een tijd en 11 april wordt duidelijk of de aanvraag wordt goedgekeurd.

Kerktorenhoog

De Vrienden van de Clemenskerk zeggen echter dat hun wantrouwen richting eigenaar van de kerk BOEi en de gemeente ‘kerktorenhoog’ is. Zij vinden dat ze niet gehoord worden en zijn bang voor overlast. Ook stellen zij dat het plan in strijd is met het bestemmingsplan.

Horeca

Naast het trampolinepark komt er een openbare horecavoorziening met terras, dat alle dagen open is.

Uniek en vernieuwend

Voorink reageerde in februari positief op het plein in een brief aan de gemeenteraad. “Het initiatief dat voorligt, betreft een concept dat nog niet in Hilversum aanwezig is. Daardoor is het uniek en vernieuwend.”

Reacties