Gratis vogelexcursie met de Eemlijn door het Gooi

Foto: Wim Smeets

Natuurmonumenten organiseert 23 april een vogelexcursie met de Eemlijn. De boot gaat van Huizen naar Eemnes.

Er zijn aankomende zondag twee vogelaars aan boord voor de vogelexcursie, die onderweg vertellen over de vogels die er te zien zijn. Zij doen dit namens Natuurmonumenten én fietsboot Eemlijn.

Vogelluilekkerland

Belangstellenden gaan mee naar de polders ten noordoosten van Eemnes. Op zondag vaart het pontje in Eemdijk niet en daarom legt de fietsboot voor deze vogelexcursie speciaal even aan op de Westoever van de Eem om de deelnemers in het ‘vogelluilekkerland’ af te zetten. Daarna fietsen de gidsen door het gebied.

Vogelboulevard

Er is een plan voor inrichting van een ‘vogelboulevard’ in het gebied. Rond 16.30 uur wordt de excursie afgesloten bij de Theetuin Eemnes. Behalve het tarief van de fietsboot (5 euro), zijn er geen kosten aan de excursie verbonden.

Bestevaer

De fietsboot vertrekt om 14.00 uur vanaf de opstapplaats aan de Oude Haven van Huizen. De opstapplaats ligt aan de Bestevaer, bij het kruispunt met de Havenstraat. Die ligt vlak tegenover het fietsknooppunt 77.

Reacties

Cookieinstellingen