Hilversum opent uniek woonconcept voor mensen in acute woningnood

Foto: Wikimedia

Een uniek woonconcept is donderdag geopend in centrum Hilversum. De woningen genaamd In Between Places zijn speciaal gebouwd voor mensen in acute woningnood.

Mensen die acuut een woning nodig hebben, kunnen hier tijdelijk een sociale huurwoning huren van Dudok Wonen. De provincie Noord-Holland heeft met een subsidie van bijna 300.000 euro bijgedragen aan de totstandkoming.

Verguld

De Hilversumse wethouder Nicolien van Vroonhoven toont zich verguld met het woonconcept aan de Brinkweg: “Deze plek op de centrumring is een echte zichtlocatie. Ik ben heel blij dat er nu een goede opvulling is gekomen. Het gebouw ziet er prachtig uit. Nog belangrijker is dat het ook voorziet in een grote behoefte. Voor mensen die door pech, toeval of ongelukkige samenloop van omstandigheden even geen thuis hebben, is het in onze drukke woningmarkt heel lastig een woning te vinden. Zij kunnen nu hier terecht. Dat geeft ze rust om op zoek te gaan naar een definitieve woonoplossing.”

Veel aanmeldingen

Dudok Wonen verhuurt 22 studio’s en appartementen met een In Between Places-contract. Voor de 22 woningen kwamen meer dan 300 aanmeldingen.

Bron

Reacties

Cookieinstellingen