Horecaondernemers opgelet: hier ligt potentie in Hilversum

Foto: Floris Visman

Het nieuwe horecakader van de Gemeente Hilversum biedt ruimte voor méér. Horecaondernemers, in deze gebieden kun je je het beste vestigen.

Op horecagebied zet Hilversum grote stappen. Vooral door de metamorfose van het Marktplein dat nu bij het uitgaansgebied bij de Groest is getrokken, krijgt Hilversum een meer levendig centrum met een stedelijke uitstraling.

In het nieuwe horecakader dat dit jaar opgesteld is, worden een aantal gebieden in het centrum aangestipt als logische plekken om verder te ontwikkelen op het gebied van horeca en cultuur. Dus horecaondernemers, opgelet.

Marktplein

Toegevoegd aan het uitgaansgebied en compleet vernieuwd. Mout (oude Eurobioscoop), Vida Wijnbar en Vue Bioscoop maken het een ideale plek om je te vestigen als horeca-ondernemer.

Herenplein

De grootste blikvanger op het Herenplein is het Filmtheater. Het plein, dat een culturele functie draagt, kan zeker nog wat horeca gebruiken en volgens de gemeente zijn die mogelijkheden er.

Wagenmakersplein

Een aantal jaren geleden was dit nog een doorgang waar je niet zoveel te zoeken had, maar sinds de komst van Your Coffee is het Wagenmakersplein goed opgefleurd. Er liggen mogelijkheden en de gemeente is zelfs bereid het plein aan te passen voor nieuwe horeca.

Kerkbrink & Keiplein

Pleinen die het zoeken in een wat hoger segment, met een luxere uitstraling. Er staan nog een aantal prachtige panden leeg zoals het oude Polare-pand en de modewinkel tegenover Flinders. De gemeente wijst op het gevelherstelfonds voor ondernemers.

Reacties