Mogelijke fusie archieven Gooise gemeenten

Foto: Pixabay

Het College van Burgemeester en Wethouders van Hilversum doet onderzoek naar een fusie van de archieven van Gooise Meren & Huizen en Hilversum. Dat meldt de gemeente Hilversum.

Het initiatief voor de mogelijke samenwerking komt van de archiefdiensten en de Provincie. Een fusie moet er voor zorgen de dienstverlening beter aan de wettelijke eisen voldoet en dat de dienst geoptimaliseerd kan worden.

Historische elementen

Een voordeel van een fusie is dat (cultuur)historische elementen als historische boeken, (ansicht)kaarten en collecties beter ondergebracht kunnen worden. Ook wordt zo van de archiefdienst een Regionaal Historisch Centrum (RHC) te maken.

Businesscase

Er wordt een businesscase opgesteld en de zaak wordt waarschijnlijk in september verder behandeld door de raad.

Reacties