Gemeente Laren experimenteert met wilde natuur

Foto: PIxabay

De gemeente Laren, Imkervereniging VBBN en Gewildgroei gaan de biodiversiteit in Laren bevorderen. Ze zetten daarom een speciale actie op touw waar bewoners aan mee kunnen doen.

Bewoners van de gemeente Laren wordt gevraagd om één vierkante meter gazon te doneren, dit niet te maaien en de natuur zijn gang te laten gaan. De gemeente Laren verdubbelt het aantal aangemelde vierkante meters in een stuk openbaar groen.

Goede voorbeeld

Op die plekken gaat de gemeente het gras op een natuurlijke manier beheren. Om het goede voorbeeld te geven heeft de gemeente Laren een bloemrijke grasstrook ingezaaid in delen van de ruige berm aan de Schapendrift.

Voordelen

Imker Bart Vos van BVVN legt de voordelen van de actie uit: “Door de natuur daar zijn gang te laten gaan hebben bijen en andere insecten meer te eten. Bijen zijn onmisbaar in ons ecosysteem. Op deze manier vergroten we hun leefgebied.”

De actie start zaterdag 13 mei onder het motto ‘(N)iets doen voor de biodiversiteit in Laren’.

Reacties