7,5 miljoen euro voor verbetering spoor Gooi en Vechtstreek

Foto: Wikimedia

De gemeenten Hilversum en Gooise Meren hebben een flinke gift gekregen. Ze ontvangen van Metropoolregio Amsterdam 7,5 miljoen euro ter verbetering van het spoor.

Het geld kunnen de gemeenten bijvoorbeeld gebruiken om de gebieden om de stations beter en veiliger te maken. Beide gemeenten hebben al diverse projecten klaarstaan.

Kruisend verkeer

De doorstroming is ook een heikel punt, dat wordt aangepakt met de geschonken miljoenen. Zo willen Hilversum en Gooise meren minder kruisend verkeer.

Geen toeval

De gift komt niet toevallig uit Amsterdam. De projecten zijn nodig om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken en zo tot sneller openbaar vervoer tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad te komen.

Zeer blij

Floris Voorink, wethouder Hilversum en lid van de stuurgroep Ruimte en Mobiliteit van Regio Gooi en Vechtstreek, is zeer blij met de bijdrage: “Dit brengt realisatie van essentiële projecten dichterbij. Hierdoor kunnen we ons stationsgebied aanpakken en de doorstroming van het verkeer rond het station verbeteren.”

Reacties