Provincie Noord-Holland trots op nieuwbouw Anna’s Hoeve

Foto: Gemeente Hilversum

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Joke Geldhof heeft een bezoek gebracht aan de Hilversumse nieuwbouwwijk Anna’s Hoeve. Ze sprak haar bewondering uit over de zelfbouw.

Deelnemers aan de collectieve zelfbouwprojecten op Anna’s Hoeve, Almansweide en Naerdinksveld, presenteerden hun plannen en vertelden over hun ervaringen met zelfbouwen. Wethouder Nicolien van Vroonhoven was namens de gemeente Hilversum aanwezig.

Zelfbouw

Gedeputeerde Joke Geldhof was zeer te spreken over de zelfbouw. “Het past bij het streven van de provincie naar een woningmarkt die aansluit bij de woonwensen van mensen. Er zijn veel voordelen aan zelfbouw: het bevordert sociale cohesie, diversiteit en betaalbaarheid. Het is mooi om te zien dat de gemeente Hilversum de zelfbouwers intensief heeft begeleid en dat ook hier op Anna’s Hoeve de zelfbouwers duidelijk betrokken zijn bij hun buurt en extra aandacht hebben besteed aan duurzaamheid bij het bouwen. Juist dat draagt bij aan een eigen woonomgeving die aansluit op hun wensen.”

Subsidie

Provincie Noord Holland stimuleert alle vormen van zelfbouw. Er is bijvoorbeeld een subsidie voor mensen die samen hun eigen droomhuis willen bouwen.

Op de foto: Willem Gockel, van zelfbouwgroep Almansweide, geeft de gedeputeerde Joke Geldhof toelichting op hun zelfbouwproject.

Reacties