Primark Hilversum opent 13 juni deuren

Foto: Floris Visman

Primark Hilversum heeft een officiële openingsdatum naar buiten gebracht: 13 juni opent de keten voor het eerst haar deuren in de Mediastad.

Hilversum kon na het tragische faillissement van V&D wel weer een grote winkelketen gebruiken. De officiële opening van Primark Hilversum is met 13 juni al binnen een maand, dat maakte algemeen directeur van Primark Ronald Voogt bekend. Niet geheel toevallig opent het nieuwe Hilvertshof dan ook officieel haar deuren.

Honderden banen

Het nieuwe filiaal van de kledingketen levert de stad bijna tweehonderd banen op. Over twee verdiepingen verdeelt is 5500 vierkante meter kleding te vinden, zowel in het dames-, heren- en kindersegment.

Nieuwe vestigingen

Primark Hilversum is de zeventiende vestiging van de kledingzaak in Nederland. Uiterlijk volgende jaar volgen er nog twee vestigingen: eentje in Tilburg en eentje in Rotterdam. Wereldwijd gezien zit de Ierse keten in elf landen en komt het totaal op 330 winkels.

Goed voor de zaken

Het was in Hilversum lange tijd onduidelijk wanneer de winkel zou openen, maar er werd reikhalzend naar uitgekeken.Een medewerker van de tegenover gelegen koffietent Eig&wijs was nieuwsgierig. “Ik ben benieuwd wat het voor ons doet. Als Primark veel mensen naar de stad trekt, dan kan dat ook goed voor ons zijn.”

Winkelend publiek

Ook winkelend publiek op de Groest toont zich tevreden. “13 juni al? Dat is mooi. Mij zul je daar niet zien, maar ik zet mijn vrouw er maar graag af. Zij vermaakt zich daar wel. Maar ze komt waarschijnlijk wel met een lege portemonnee terug”, lacht een man.

Geschrokken en teleurgesteld

Primark kwam in februari nog in het nieuws omdat er de werkomstandigheden voor personeel ‘ronduit slecht’ zouden zijn. Dat zou zijn gebleken uit een enquete onder 1200 (oud)-werknemers. Naar aanleiding van de klachten heeft Primark een ondernemingsraad ingesteld. Het bedrijf reageerde geschrokken en teleurgesteld en heeft tevens een verbeterplan opgesteld.

Openingstijden Primark Hilversum

De openingstijden voor het nieuwe filiaal in de Mediastad zijn nog niet bekend.

Reacties