(foto’s) Snowboarder Matthijs Moerman gehuldigd in Huizen

Foto: Wikimedia

Topsporter Matthijs Moerman is gehuldigd in Huizen. De snowboarder won tweemaal goud op het NK Snowboarden in het Zwitserse Laax.

De Huizer won niet alleen goud op het Nederlands Kampioenschap, ook heeft Matthijs Moerman per 1 juni de status ‘Internationaal talent Status NOC*NSF. dat maakte wethouder Marianne Verhage bekend tijdens de huldiging van de sporter bij Coronel Sports.

Olympische Spelen

De 17-jarige Moerman sleepte in Laax gouden medailles op de reuzenslalom en de parallel-slalom in de wacht. Hij wil in 2022 naar de Olympische Spelen in Peking. De topsporter wil ook naar het Junior WK in Nieuw Zeeland in 2018 en heeft daarom een donatiedoel gesteld. Je kunt hier donderen.

Foto’s

Matthijs Moerman Matthijs Moerman Matthijs Moerman

Reacties