Gooise gemeenten verbeteren natuur Anna’s Hoeve en Monnikenberg

Foto: Kastermans Fotografie

Verschillende partijen, waaronder de gemeenten Hilversum en Laren en het GNR hebben donderdag de Groene Schakel ondertekend. Daarin staat hoe de natuur bij Anna’s Hoeve en Monnikenberg wordt aangepakt.

Vertegenwoordigers van provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum, gemeente Laren en Goois Natuurreservaat zetten hun handtekening onder samenwerkingsovereenkomst Groene Schakel. In de overeenkomst wordt afgesproken hoe ze gaan samenwerken om natuur en recreatie bij Anna’s Hoeve en op Monnikenberg aan te pakken.

Natuurbrug

In de Groene Schakel staan een aantal concrete maatregelen. Zo maakt Rijkswaterstaat een faunatunnel onder de te verbreden A27 en eerder al werd afgesproken dat er een natuurbrug tussen Anna’s Hoeve en Monnikenberg komt.

Naar verwachting zal de hele Groene Schakel eind in 2022 gereed zijn.

Anna's Hoeve Groene Schakel

Reacties