Bibliotheek leest deze zomer voor aan jonge vluchtelingen

Foto: De Bibliotheek

De bibliotheken in Huizen en Bussum lezen deze zomer voor aan jonge vluchtelingen. Zij hebben daarvoor de VoorleesExpress omgedoopt tot de ZomerExpress.

De ZomerExpress is bedoeld voor vluchtelingkinderen tussen de 4 en 12 jaar die in Bussum of Huizen wonen. Tijdens de zomervakantie komt er vier tot zes keer een voorlezer bij een vluchtelinggezin thuis.

Activiteiten

Daarnaast organiseren de bibliotheken deze zomer ook elke week een leuke activiteit in de bibliotheek. Deze events zijn voor alle kinderen en hun ouders toegankelijk. Dit varieert van het spelen van taalspelletjes, tweetalig voorlezen tot cupcakes versieren.

Aanmelden

Het programma volgt zo snel mogelijk, aldus de bibliotheek. Aanmelden kan tot 14 juli door een email te sturen naar de bieb.

Reacties