Hilversum behoort tot top 10 beste binnensteden van Nederland

Foto: Floris Visman

Het Gooi heeft een plaats in de top 10 beste binnensteden van Nederland: Hilversum. Het betreedt voor het eerst de top 10 van de Verkiezing Beste Binnenstad.

Een vakjury, bestaande uit achttien professionals uit het bedrijfsleven, onderwijs en cultuur, heeft de binnensteden beoordeeld op een groot aantal thema’s. Retail, cultuur, horeca, digitalisering, bereikbaarheid, duurzaamheid en marketing, waren de belangrijkste.

Ontwikkeling

Hilversum gooit hoge ogen op een belangrijk criterium van de Verkiezing Beste Binnenstad: de ontwikkeling die de stad in de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. Mede hierdoor heeft het de top 10 gehaald.

Hilvertshof

De jury waardeert onder meer de investeringen in Hilvertshof. “De straten rondom het Hilvertshof hebben weer sfeer en uitstraling gekregen. Bovendien beschikt Hilversum volgens de jury over een goede en daadkrachtige detailhandelsvisie. Ook heeft de stad op het gebied van digitalisering/smart city grote stappen gemaakt.

Niet voldoende

Dit was echter niet voldoende voor Hilversum. “Rondom mobiliteit en bereikbaarheid scoort Hilversum laag. Ook op het gebied van marketing zijn de effecten van de promotie van Hilversum als mediastad nog onvoldoende meetbaar. De ideeën met betrekking tot deze marketingstrategie worden de komende jaren verder worden uitgewerkt en zullen de profilering van de stad verbeteren. Vandaar dat Hilversum niet behoort tot de genomineerden.”

Reacties