Vijf verdachten bootdiefstal Naarden aangehouden

Foto: Wikimedia

De politie heeft maandagmorgen 19 juni vijf mannen aangehouden in verband met de diefstal van een boot uit de haven van Naarden.

De diefstal werd door de eigenaar zelf opgemerkt toen hij na middernacht zijn hond uitliet. Hij hoorde zijn eigen buitenboordmotor en zag een aantal mannen met zijn sloep richting Gooimeer varen.

Pepperspray

De eigenaar belt de politie en gaat in een andere boot achter de dieven aan. Bij Oud Valkeveen stoppen ze en een politieagent benaderd de mannen in een boot van de buren. Hij arresteert drie verdachten die in het riet lagen. Een van de verdachten bedreigde de agent, waarbij de agent pepperspray gebruikte.

Hondengeleiders

Twee andere verdachten werden even later met behulp van hondengeleiders opgespoord en aangehouden. De verdachten zijn vier mannen en een vrouw. Ze komen uit Baarn en Hilversum en zijn 38 tot 61 jaar oud. Alle verdachten zitten nog vast.

Reacties