Bouw splinternieuwe McDonald’s Hilversum gaat toch door

Foto: McDonald's

McDonald’s heeft groen licht gekregen en begint vandaag (woensdag 28 juni) met het bouwen van een nieuwe vestiging aan de Vreelandseweg. Ondernemer Roelof van Bruggen kreeg dinsdag het goede nieuws, dat meldt de Gooi- en Eemlander.

Dat McDonald’s per direct mag beginnen met bouwen komt goed gelegen voor de fastfoodketen. In maart had de gemeenteraad een nieuwe vestiging bij de Vreelandseweg al goedgekeurd, maar daar stak begin mei actiegroep VreelandseWegMac toen een stokje voor.

Augustus

In juni volgde een rechtszaak en de uitspraak daarvan kwam dus dinsdag. Het betekent wel dat de bouw twee maanden vertraging heeft opgelopen. McDonald’s wilde in eerste instantie het nieuwe filiaal in augustus openen.

In beroep

De actiegroep kan nog in beroep gaan bij de Raad van State en de bouw zou weer gestopt kunnen worden.

Reacties