Burgemeester Blaricum ruilt met ambtgenoot van Zandvoort

Foto: Gemeente Blaricum

De burgemeester van Blaricum Joan de Zwart-Bloch ruilt twee weken van ambt met burgemeester Niek Meijer van Zandvoort. De ruil is van 11 september tot 27 september.

Beide burgemeesters hebben hiervoor toestemming gevraagd aan de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, die heeft ingestemd met dit verzoek. Joan de Zwart-Bloch en Niek Meijer zitten ongeveer evenlang op hun zetel; negen en tien jaar.

Leren

Deze tijdelijke waarneming in elkaars gemeente biedt hen de mogelijkheid zich een beeld te vormen van de wijze waarop de ander het ambt uitoefent om daarin vervolgens van elkaar te leren.

Met een gerust hart

De burgemeester van Blaricum kijkt erg uit naar de ruil. “Ik heb er enorm veel zin in! Vorig jaar december heb ik leiding mogen geven aan de formatie van de huidige coalitie in Zandvoort en veel contact gehad met een groot deel van de gemeenteraadsleden en collegeleden. Ik verheug mij erop daar in september op een andere wijze een vervolg aan te mogen geven. En de inwoners van Blaricum zal ik met een gerust hart twee weken ‘achterlaten’ bij collega Meijer!”

Reacties