1 augustus opent eerste poké bowl bar in ’t Gooi

Foto: Floris Visman

Dé foodtrend van het jaar krijgt ook een plek in ’t Gooi: 1 augustus opent op de Bussumerstraat in Hilversum een poké bowl bar met de naam Poké Bowls & More.

Veel details zijn er nog niet bekend over de nieuwe pokébar (niet gerelateerd aan pokémon) die 1 augustus aan de Bussumerstraat opent. De horecagelegenheid gaat ook sushiritos en ramen serveren. Poké Bowls & More zoekt nog personeel.

Vissalade

Een poké bowl kan het best omschreven worden als een Hawaiiaanse vissalade. Normaalgesproken gaat er verse vis, rijst en groente in en vaak worden er kruiden en dressing toegevoegd.

Eerste Nederlandse vestiging

De eerste Nederlandse vestiging, Poké Bowl, opende in augustus 2016 in Rotterdam. Het aantal landelijke vestigingen schiet sindsdien als paddestoelen uit de grond. Eigenaar van de eerste Nederlandse vestiging zag al snel dat hij iets bijzonders in handen had: „Mensen willen vers, gezond, snel. Het is eigenlijk sushi in een kom, en sushi, daar houden Nederlanders al van”, zei hij in juni tegen NRC.

Reacties