Koeien verhuizen: honden weer los op Limitische Heide Naarden

Foto: Pixabay

De koeien van Gooisch Natuurreservaat (GNR) zijn zaterdag 15 juli van de Limitische Heide Naarden verplaatst naar de Nieuw Bussumerheide en het Ericaterrein in Huizen.

De verplaatsing van de Charolais runderen betekent dat honden weer los mogen lopen op de Limitische Heide in Naarden. De koeien grazen nu tot 15 november van dit jaar op de Nieuw Bussumerheide en het Ericaterrein in Huizen.

Aangelijnd

De wisselbegrazing betekent dat op het Ericaterrein en de Nieuw Bussumerheide honden juist aangelijnd moeten blijven tot en met 15 november.

Stress

Loslopende honden kunnen volgens GNR zorgen voor stress bij de runderen, wat kan leiden tot ongewenst gedrag. De boswachters van Goois Natuurreservaat controleren de komende tijd en kunnen bij overtreding een bekeuring uitschrijven.

Reacties

Cookieinstellingen