Laren uitgeroepen tot beste gemeente van Nederland

Foto: Wikimedia

Laren is door het weekblad Elsevier uitgeroepen tot beste gemeente van Nederland. Het verslaat daarmee Rozendaal en Haren.

Elsevier is tot die conclusie gekomen door gemeentes op een aantal vlakken te vergelijken. Ze hebben gekeken naar een mix van wonen, werken, winkelen, onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur, rust en ruimte.

Driemaal

Het is voor Laren de derde keer dat het dorp tot beste gemeente van Nederland wordt uitgeroepen. Het Gelderse Rozendaal (de winnaar in 2016) volgt op de tweede plek en het Groningse haren completeert de top 3.

Rijksmonumenten

Er werd met een heleboel factoren rekening gehouden. Zo werden de honderden Nederlandse gemeenten beoordeeld op een analyse van de lokale economie tot het aantal Rijksmonumenten per vierkante kilometer.

Reacties