‘Voormalige brandweerkazerne Blaricum verandert in woningen’

Foto: Wikimedia

Het oude dorp van Blaricum krijgt er mogelijk zeven nieuwe sociale huurwoningen bij. De brandweerkazerne op de Verbindingsweg moet plaatsmaken.

Er ligt een plan om op het terrein van de voormalige brandweerkazerne aan de Verbindingsweg kleine eengezinswoningen voor senioren te bouwen. Geïnteresseerden in de leeftijd van 65 jaar of ouder, die in Blaricum een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang. De gemeente wil hiermee de doorstroming stimuleren.

Agrarisch verleden

Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong is trots op het plan dat er ligt: “De bouwstijl is geïnspireerd op het agrarische verleden van Blaricum. Het blokje van 4 woningen ziet eruit als een boerderij, met één woonlaag met kap. Het andere blokje van 3 woningen oogt als een schuur en heeft een gepotdekselde, houten gevel. Het is vergelijkbaar met de oude boerderijen in het dorp. Met hun lage goothoogten en het parkeren op het eigen erf is dat helemaal passend.”

Reacties