Grote Kerk Naarden heeft 800 nieuwe stoelen

Foto: Grote Kerk Naarden

De Grote Kerk Naarden heeft 800 nieuwe stoelen aangeschaft. De oude stoelen uit de kerk krijgen ergens anders een nieuw leven.

Met de aanschaf van de stoelen is een grote investering gemoeid. De stichting kon jarenlang voor de stoelen sparen dankzij de enorme inzet van vrijwilligers, aldus de Grote Kerk.

Stoelenplan

Het stoelenplan van de Grote Kerk Naarden wijzigt meerdere keren per week. Door deze wisselingen hebben de stoelen het zwaar te verduren. Casala heeft de oude stoelen teruggenomen waarna deze in de fabriek in Culemborg klaargemaakt worden voor een tweede leven elders.

Zitcomfort

Eind vorig jaar werden medewerkers, vrijwilligers en bestuursleden uitgenodigd om proefstoelen te beoordelen op zitcomfort en uiterlijk. De keuze viel vrijwel unaniem op de nieuwe stoel die Casala kort ervoor geproduceerd had voor Westminster Abbey in Londen.

Reacties