Protest tegen vrachtwagenoverlast Hunkemoller Liebergerweg

Foto: Rudy Volkerink

Bewoners van de Liebergerweg in Hilversum protesteerden maandag 2 oktober tegen de vrachtwagenoverlast bij het distributiecentrum van Hunkemoller.

Lingeriegigant Hunkemoller huist met het Europese distributiecentrum op de Hilversumse straat Liebergerweg. Bewoners van die straat hebben al jaren last van gevaarlijk vrachtverkeer en hielden daarom een protestactie.

Capriolen

De bewoners spanden een rood-wit lint langs de weg, om de straat smaller te maken. Hierdoor konden vrachtwagens moeilijker inparkeren en draaien. De bewoners zijn het zat dat fietsers en voetgangers in gevaar komen door capriolen die de vrachtwagenchauffeurs moeten uithalen in de smalle straat.

Straatcoach

De problemen tussen de buurt en lingerieketen Hunkemoller zijn al jaren aan de gang. Er is een straatcoach aangesteld die de vrachtwagens moet begeleiden bij het inparkeren en draaien en vrachtwagens mogen niet meer laden en lossen tussen 19.00 uur en 7.00 uur.

Groei

Ondanks de maatregelen van de lingeriegigant, is de overlast toegenomen. Hunkemoller groeit doorlopend en het relatief kleine distributiecentrum kan de vraag bijna niet meer aan.

Ook interessant:

Wie koopt roemrucht Hilversums Flint-Stones restaurant?

Mingfang Wang debuteert met boek over haar leven in HIlversum

Hilversummers verzinnen straatnaam nieuwe buurt Lucentterrein

Reacties