Filmfestival Hilversum opent met eerste geschilderde film ter wereld

Foto: Wilke Wittebrood

De vijfde editie van Filmfestival Hilversum trapt woensdag 11 oktober af met Loving Vincent. Dit is de eerste compleet geschilderde film ter wereld.

Openingsfilm op Filmfestival Hilversum ‘Loving Vincent’ is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De geschilderde film wordt aangekondigd en ingeleid door Frits Sissing, presentator van televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch.

Voorpremières

Het festival heeft veel voorpremières, waaronder Cannes-winnaar The Square, Intouchables opvolger C´est La Vie. Ook zijn er nieuwe films van Michael Haneke, Paula van der Oest, Yorgos Lanthimos en Todd Haynes te zien.

Live muziek

Naast de voorpremières heeft Filmfestival Hilversum ook andere dingen te doen. Zo zijn er Q&A’s met regisseurs en is er gratis toegankelijke live muziek in het festivalpaviljoen.

Reacties