Gooische kunstenaarsfamilie stelt werkt tentoon in gemeentehuis Eemnes

Foto: BEL Art

Werk van de kunstenaarsfamilie van Sara Raaff en Karin de Boer is van 16 november tot en met 9 januari 2018 te bezichtigen op het Bel Kantoor in Eemnes.

In sommige families stroomt het kunstenaarsbloed door de aders. Iedereen kent het voorbeeld van de familie Toorop, maar ook in onze eigen regio zijn er artistieke families te vinden. Van één zo’n familie is er vanaf 16 november een tentoonstelling te zien op het Bel kantoor in Eemnes.

Nederlands Indië

De artistieke familiegeschiedenis begint in het voormalig Nederlands Indië waar Sara Raaff opgroeit. Haar vader is rechter en stimuleert zijn drie kinderen hun hart te volgen. Voor Sara betekent dat tekenen en schilderen. Ze verhuist naar Amsterdam waar ze in de artistieke kringen terecht komt en in 1937 trouwt met een handelaar in schilderijen uit de zeventiende eeuw.

Rietveld Academie

Haar dochter Karin de Boer erft het talent van haar moeder en volgt een opleiding fotografie aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Na haar opleiding volgen nog cursussen in de schilderkunst. Vrijwel al het werk van Karin is geënt op het expressionisme: kunstenaars als Van Dongen, Sluijters en Bonnard. Met name de combinatie van, soms wilde, kleuren spreekt haar bijzonder aan. De basis van haar werken is vaak een eigen gemaakte foto, met als doelstelling hier later misschien en schilderij van te maken. Zij schildert vrijwel uitsluitend met olieverf, omdat zij dit mooier vind om mee te werken. Onderwerpen die haar fascineren zijn: portretten, paarden en de oude haven van Eemnes.

Kleinzoon

Sara’s kleinzoon Rein Roelofsz ontwerpt meubels en is tegenwoordig begonnen met het maken en ontwerpen van ringen. Ook van hem zijn werken in de tentoonstelling opgenomen.
De tentoonstelling wordt op donderdag 16 november om 17.00 uur officieel geopend. Hij is te bezichtigen tot en met 9 januari tijdens kantooruren van het Bel Kantoor (Gemeentehuis) aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Reacties