Listeriabacterie: Jumbo roept lekkerbek en kibbeling terug

Foto: Wikimedia

Jumbo supermarkten roepen de lekkerbek en kibbeling van het huismerk terug. De producten bevatten mogelijk de listeriabacterie.

Tijdens een kwaliteitscontrole op producten is de listeriabacterie gevonden op de lekkerbek en de kibbeling van de Jumbo. De supermarktketen roept nu iedereen op die het product in huis heeft het terug te brengen.

Geld terug

Het gaat om de lekkerbek van het huismerk waarvan de productcode begint met 2324202 en de kibbeling met productcode 8718452215645 met alle houdbaarheidsdatums. Klanten die de producten gekocht hebben, krijgen hun geld uiteraard terug.

Twintig doden per jaar

Listeria is een darmbacterie die vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen, oudere mensen en mensen met problemen met hun afweersysteem. Jaarlijks overlijden er zo’n twintig mensen aan deze bacterie.

Reacties