Tergooi op prachtige tweede plek in Ziekenhuis Top 100

Foto: Tergooi

Tergooi is het op een na beste ziekenhuis van Nederland, volgens de Ziekenhuis Top 100 die het Algemeen Dagblad vrijdag publiceerde.

Het ziekenhuis dat in Blaricum én Hilversum staat, is op het nippertje verslagen door het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het Rivas staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plek.

Stijging

Tergooi reikte in de Ziekenhuis Top 100 vorig jaar nog tot slechts de 39e stek. Het jaar daarvoor stond het nog op de 20e plek.

Mooie opsteker

Bestuursvoorzitter Hans den Hollander is trots met de 2e plaats op de ranglijst van het  AD: ‘Iedereen in Tergooi werkt dag in dag uit aan het verlenen van de best mogelijke zorg voor onze patiënten. Dit resultaat is daarom een hele mooie opsteker voor onze medewerkers. Maar de ziekenhuiszorg is voortdurend en snel in ontwikkeling. Tergooi blijft daarom ook doorlopend zorgverbeteringen doorvoeren om sneller en beter op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in te spelen. Toegankelijkheid, kwaliteit, doelmatigheid èn betaalbaarheid voor onze patiënten blijven daarbij voor ons voorop staan. Daar blijven we ons de komende jaren voor de volle 100 procent voor inzetten’, aldus Den Hollander.

Gegevens

De Ziekenhuis Top 100 wordt gebaseerd op gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De ziekenhuizen leveren deze gegevens zelf aan.

Beoordeling

Volgens het AD zijn ziekenhuizen beoordeeld op ’36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, heupoperaties en de kwaliteit van de verpleging.’

Lees hier het volledige rapport.

Reacties