Blaricum wint titel Kunststad van het jaar 2018

Foto: Wikimedia

Blaricum is door de Stichting Kunstweek verkozen tot Kunststad van het jaar 2018. Het versloeg daarmee onder andere Barneveld.

Een negenkoppige jury van de stichting Kunstweek heeft Blaricum gekozen tot winnaar van de titel Kunststad van het jaar 2018. Daarmee laat Blaricum Barneveld (tweede plaats) en Leiden en Gennep (beide plek drie) achter zich. In totaal waren tien plaatsen genomineerd.

Kunststad

Bij de eretitel hoort de Kunststad Trofee, gemaakt door kunstenaar Lidy Ponte. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch neemt deze trofee in ontvangst tijdens een feestelijke gelegenheid op zaterdag 11 november. Ook wordt Blaricum tijdens de Nationale Kunstdagen, onderdeel van de Kunstweek, extra in de schijnwerpers gezet.

Reacties