Voetbal Hilversum: Abel Bijlsma grote man aan kant van Olympia

Foto: Cristel de Swart

Hij was voor studie in het buitenland. Eenmaal terug in Nederland is hij direct van waarde voor zijn club: Abel Bijlsma helpt Olympia. William Puyk beschouwt het afgelopen Hilversumse voetbalweekend.

OSO

Het kan niet iedere week feest zijn in voetbalstaat nummer één Hilversum. Dat OSO won was logisch, maar de zege kwam niet overtuigend tot stand. Een achterstand van 1-0 poetsten ze pas vijf minuten voor tijd weg door doelpunten van Said Akchich en Mike van ’t Veld. ’t Vliegdorp – OSO: 1-2.

SV Olympia’25

Een prachtige overwinning van SV Olympia’25 bij Cobu Boys. Na vijf weken van afwezigheid in verband met zijn studie in het buitenland, was Abel Bijlsma de grote man aan Olympia kant. Abel Bijlsma speelde een ijzersterke pot, zorgde zelf voor de 0-1 en gaf de assist op Mo Moamedi voor de 0-2. Uiteindelijk scoorde Bilal Abgaoui de derde treffer voor de Hilversummers. Cobu Boys – SV Olympia’25: 0-3.

BZC’13

Ondanks een nederlaag hebben ze koploper FZO voortreffelijk partij gegeven. BZC’13 kwam zelfs na een vroege achterstand van 2-0 nog terug tot 2-2. Uiteindelijk moest BZC’13 het loodje leggen tegen de gedoodverfde kampioen in de 4e klasse F. Al met al, petje af voor BZC’13. FZO – BZC’13: 5-3. Doelpunten BZC’13: Jaap de Swart(2x) en Bilal el Aouami.

Altius

En dan het voetbalwonder op Beresetin! Als je diep in de tweede helft met 5-2 voorstaat, dan is het een groot raadsel dat je alsnog met 5-6 de bietenbrug opgaat! Het gebeurde zaterdag met koploper Altius tegen middenmotor ASC Nieuwland. Laten wij er verder maar geen woorden over vuil maken, het is al triest genoeg. Doelpunten Altius: Glenn Hemmers(2x), Jordy Arp(2x) en Ruben Bakker.

FC Hilversum

Wat is het toch met deze topploeg vol ervaren spelers? Spelers die op het allerhoogste amateur niveau hebben gespeeld! Maar ook in de vallei was het een halve off-day. De gelouterde groen/witte formatie sleepte uiteindelijk nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Het was meer vechten tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Een harde leerschool voor Altius en FC Hilversum dit voetbalweekend in de 3e klasse C (zat). Doelpunten FC Hilversum: Dave Huijmans(2x) en Jerryanell v.d. Pol.

Victoria

Ook een donkere voetbaldag in de 2e klasse B. Onze fiere koploper en wereldkampioen clean sheets Victoria, ging met het kleinst mogelijke verschil bij en in De Bilt onderuit. De plaatselijke FC troefde onze Victorianen met 1-0 af. Ze staan op doelsaldo nog bovenaan maar moeten Odysseus’91 qua punten naast zich dulden.

SV Loosdrecht

En dan het raadsel achter de slagbomen. Wij krijgen er maar geen vinger achter. Wat is dat toch met deze wonderploeg? De ene week een topprestatie tegen nummer twee, die onze Oranjebrigade gewoon had moeten winnen. Een week later zit er weer gruis in de Soepmachine. Na een 3-2 nederlaag bij VVZ’49 zit er niets anders op dan de komende weken aan een imposante opmars te beginnen. Doelpunten SV Loosdrecht: Sercan Ozturk (pen) en Wesley Dam.

Wasmeer

En dan verwacht je op de zondag dat Wasmeer het voetbalweekend met een ruime overwinning op nummer laatste Sporting’70 afsluit. Niets is minder waar. Ook onze Powerboys deelde in de voetbalmalaise mee dit weekend. Thuis bleven zij steken op 1-1.

Volgende is er geen voetbal. Over twee weken is het weer voetbalfeest in voetbalmekka Hilversum.

William Puyk speelde in een grijs verleden bij Hoogerheide, Donar en ’t Gooi. Hij is tevens sinds een paar jaar de drijvende kracht achter de Facebookgroep Voetbal Hilversum. Voor Hilversum.nieuws.nl beschouwt hij iedere week het Hilversumse voetbalweekend.

Reacties