Blaricum neemt opnieuw openbare oplaadpaal in gebruik

Foto: BEL Combinatie

De Blaricumse wethouder Liesbeth Boersen heeft dinsdagmiddag een nieuwe openbare elektrische oplaadpaal officieel in gebruik genomen.

Deze laadpaal, op het parkeerterrein tegenover hotel en restaurant Bellevue (Huizerweg), biedt de mogelijkheid om twee voertuigen op te laden. Een eerder geplaatste paal staat vlak bij Wetering 71.

Ambitie

Wethouder Boersen: “In het programma Duurzaam Blaricum, dat vastgesteld is in oktober, hebben we de ambitie uitgesproken dat alle e-rijders in Blaricum hun auto kunnen opladen bij of in de directe omgeving van hun woning. En dat er eind 2022 tenminste 16 openbare laadpalen met 32 aansluitingen zijn geplaatst.”

Overstap

“Met laadpalen in de openbare ruimte kunnen we inwoners die daar op eigen terrein geen mogelijkheid voor hebben en bezoekers in ons dorp faciliteren”, vervolgt ze. “Zo hopen we dat steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden!”

Reacties