Internist Wim Boekelman krijgt eigen straat in Laren

Foto: Bob Awick

De geliefde internist Wim Boekelman krijgt 15 december eigen straat in Laren. Wethouder Ton Stam onthult officieel de nieuwe straatnaam.

In aanwezigheid van familie, vrienden en dorpsgenoten onthult wethouder Ton Stam vrijdag 15 december het nieuwe straatnaambordje Dr. W.A. Boekelmanpad.

Geliefde Laarder

Dertig jaar lang was Wim Boekelman (1926-2017), een arts met een sterke sociale inslag, internist bij het Sint Jan Ziekenhuis in Laren (NH). Door zijn betrokkenheid, humor en relativeringsvermogen was hij bijzonder geliefd bij de vele dorpsgenoten die hij behandelde. Zijn spreekuren stonden erom bekend dat ze vaak dramatisch uitliepen omdat hij ook alle tijd nam voor de persoonlijke zorgen van zijn patiƫnten.

Eren

De gemeente Laren heeft daarom het opmerkelijke besluit genomen deze markante internist te eren door de verbinding tussen de Zevenderdrift en het Postiljon de naam Dr. W.A. Boekelmanpad te geven. Dit is vlakbij het huis waar Boekelman woonde.

Reacties