Eigenaar dreigt met sluiting speelpark Oud Valkeveen om 60 cent

Foto: Wikimedia

De eigenaar van speelpark Oud Valkeveen sluit de tent mogelijk vanwege een vermakelijkhedenretributie van 60 cent per kaartje.

Gemeente Gooise Meren is voornemens een vermakelijkhedenretributie in te voeren voor attracties met meer dan 60.000 bezoekers per jaar. Speelpark Oud Valkeveen eigenaar Michael van de Kuit is het daar niet mee eens en dreigt zijn attractiepark te sluiten.

Tegenprestatie

Van de Kuit rekent op 120.000 euro extra belasting en hij vindt dat de gemeente een tegenprestatie moet leveren. Oud Valkeveen krijgt ook geen subsidie, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Muiderslot en ’t Spant.

Verplassen

Op de website van Quote 500 noemt Van de Kuit het ‘een wedstrijdje verplassen’.

Reacties