Jongeren Gooise Meren terroriseren voorbijgangers met sneeuwballen

Foto: Pixabay

De politie Gooise Meren had de afgelopen dagen door het winterse weer de handen vol aan lastige jongeren. Ze gooiden sneeuwballen en veroorzaakten schade aan auto’s.

De sneeuw van de afgelopen dagen zorgt in Gooise meren niet alleen voor mooie plaatjes, maar ook voor overlast. Veel jongeren zorgden op verschillende plekken in de gemeente voor overlast door sneeuwballen te gooien, meldt het korps op Facebook.

Dreigende sfeer

“Er is schade aan auto’s ontstaan, mensen zijn weggevlucht van de grote groepen jongeren en de sfeer was erg dreigend. Tegen meerdere van dit soort groepen hebben we opgetreden. Waar het kon werd gewaarschuwd, maar ook hebben we moeten bekeuren”, aldus de politie.

Weg blokkeren

“In Bussum is een grote groep jongeren verdreven van de Nieuwe ’s Gravelandseweg. Meer dan honderd jongeren hingen op straat en bekogelden voorbijgangers. Ze blokkeerden de weg door fietsen eroverheen te leggen, zodat automobilisten geen kant op konden en de sneeuw- en ijsballen niet konden ontwijken. Mogelijk volgen nog aangiftes en aanhoudingen. De politie heeft de orde hersteld door op linie met wapenstok in de hand de groep te verdrijven.”

Twee aanhoudingen

Nog een voorbeeld vond plaats in Naarden. “Op de Evert de Bruynstraat hadden winkeliers veel last van een vervelende groep jongeren. Ook tegen de politie was de groep lastig. Dit heeft geresulteerd in twee aanhoudingen voor belediging en een bekeuring voor baldadigheid.”

Reacties